Sähköinen ajanvaraus

Sähköinen ajanvaraus toimii Virtain ja Ruoveden kuntalaisille Kansalaisen terveyspalvelun kautta. Palveluun kirjautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen, esim. pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.


Ajan voit varata sähköisesti seuraaviin palveluihin:

 • Koronarokotus
 • Aikuisneuvola: Korvahuuhtelu, kuulontutkimukset sekä rokote- tai lääkeinjektioaika (kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet).
 • Diabeteshoitajien vastaanotto- tai puhelinaika
 • Astmahoitajan vastaanottoaika
 • Fysioterapian vastaanotto- tai puhelinaika, apuvälineen tarpeenarvio ja sovitus, erilaiset tuet, liikkumisen apuvälineet, yms. 
 • Mielenterveys- ja päihdepalveluiden vastaanotto- ja puhelinaika. Kotikäyntiaikoja ei voi varata sähköisesti.
 • Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto: opiskelijan terveystarkastus tai lyhyt tapaaminen (esim. ehkäisyvalmisteiden nouto tai rokotus)
Siirry sähköiseen ajanvaraukseen

Terapianavigaattori

Terapianavigaattori on verkkokysely, joka sisältää monivalintakysymyksiä, oirekyselyitä sekä lyhyitä avoimia kysymyksiä. Kysymykset kartoittavat mielenterveyden oireiden ja ongelmien luonnetta sekä hoitoon liittyviä tarpeita ja toiveita. Terapianavigaattorin täyttäminen on vapaaehtoista, tietoturvallista ja anonyymia.

 

Terapianavigaattorin voit täyttää itsenäisesti, jonka jälkeen palvelu antaa yhteenvedon tilanteestasi ja tunnistekoodin, jonka voit toimittaa Keiturin Soten sähköisen ajanvarauksen lisätiedoissa mielenterveys- ja päihdepalveluihin. Koodin avulla pääset yhdessä ammattilaisen kanssa käymään läpi Terapianavigaattorin yhteenvedon ja suunnittelemaan tilanteeseesi sopivaa apua. Saamasi koodin luovuttaminen ammattilaiselle on kuitenkin vapaaehtoista.

 

Toimi näin:

1.       Varaa aikaa Terapianavigaattorin täyttämiseen 20–30 minuuttia.

2.       Ota talteen henkilökohtainen koodi, jonka saat täytettyäsi Terapianavigaattorin loppuun.

3.       Varaa aika mielenterveys- ja päihdepalveluihin sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa virrat.terveytesi.fi. Laita tunnistekoodi ajanvarauksen lisätietoihin.

 

Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai olet epävarma turvallisuudestasi, kerro asiasta läheiselle ja hakeudu suoraan terveydenhuollon ammattilaisen arvioon terveysasemalle, työterveyteen tai opiskeluterveydenhuoltoon. Jos olet tilanteessa, jossa tarvitset välitöntä apua, soita tai pyydä läheistäsi soittamaan numeroon 112.

 

Siirry Terapianavigaattoriin

Etälääkäri

Keiturin Sotessa on mahdollista varata aika lääkärin etävastaanotolle. Etävastaanotto on hyvä vaihtoehto perinteiselle potilas- tai asiakaskäynnille. Sinun ei tarvitse varata aikaa terveyskeskukseen matkaamiseen, sillä pääset etävastaanotolle helposti mobiililaitteella tai tietokoneella vaikkapa kotisohvaltasi. Tiedustele aikaa varatessasi, voisiko asiasi hoitaa etänä.

 

Etävastaanottoa varten tarvitset:

 • tietokoneen, tablettitietokoneen tai älypuhelimen (Huom! Laitteessa täytyy olla toimiva kamera ja mikrofoni)
 • toimivan nettiyhteyden tai mobiililaajakaistan (Käytä mieluiten Edge- tai Chrome-nettiselainta)
 • toiminnassa olevan sähköpostiosoitteen ja puhelinnumeron
 • toiminnassa olevat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen vahvaa tunnistautumista varten
 • rauhallisen ympäristön, jossa voit keskustella henkilökohtaisista asioista

Tutustu VideoVisit-asiakkaan ohjeeseen

Chat-palvelu

Terveysaseman chat

Chat on avoinna maanantaista torstaihin kello 8 - 15.30 ja perjantaisin kello 8 - 14.30.

 

Terveysasemachatissa Virtain ja Ruoveden asukkaat pystyvät asioimaan Keiturin Soten sairaanhoitajan kanssa. Chatissa sairaanhoitaja arvioi hoidon tarpeen, antaa ohjeita ja tarvittaessa ohjaa jatkotutkimuksiin tai -hoitoon. Chat voidaan muuttaa tarvittaessa videoyhteydeksi, jos asiakkaalla on käytettävissään laite, jossa on kamera ja mikrofoni. Chatissa voidaan hoitaa terveysasioita sairaanhoitajan kanssa yksilöidysti vahvasti tunnistautuneena pankkitunnuksen tai mobiilivarmenteen avulla. Chat löytyy sivun oikeassa alareunassa olevasta vihreästä puhekuplan kuvasta.

 

Päihdeneuvonta ja mielen huoli -chat

Chat on avoinna torstaisin kello 14 - 15.


Chattiin voivat olla yhteydessä kaikki, joilla on mielen huolia tai jotka ovat huolissaan omasta tai läheisen päihteiden käytöstä. Chattiin liitytään anonyymisti ja chatissa vastaa Keiturin Soten ammattilainen. Chat löytyy sivun oikeassa alareunassa olevasta vihreästä puhekuplan kuvasta.

 

Kouluterveydenhoitajan chat

Chat on avoinna tiistaisin kello 8.15 - 8.45 ja torstaisin kello 15.15 - 15.45.


Chattiin voivat ottaa yhteyttä oppilaat ja heidän huoltajansa mieltä askarruttavissa aiheissa. Chatissa vastaa Keiturin Soten kouluterveydenhoitaja. Chattiin liitytään tunnistautumattomana sivun oikeassa alareunassa olevasta vihreästä puhekuplasta.

 

Pirha-chat

Virtain ja Ruoveden asukkaat voivat hyödyntää myös joitakin Pirkanmaan hyvinvointialueen chatteja, joihin voi tutustua tarkemmin Pirha.fi-sivustolla.

 

iPana Äitiys -Digineuvola

iPana Äitiys -Digineuvola on käytössä Virtain ja Ruoveden neuvolassa Tays:ssa synnyttäville odottajille. Se on monipuolinen palvelupaketti odotuksen, synnytyksen ja vauva-ajan tueksi. Ipana Äitiys-palvelusta löytyy sähköinen äitiyskortti, joka on suunniteltu selkeyttämään odottavan äidin ja terveydenhuollon ammattilaisten välistä asiointia. Palveluun kerran kirjattu tieto päivittyy samalla kaikkien asianosaisten käyttöön neuvolasta synnytyssairaalaan asti.

 

Äitiysneuvolakortilta löytyy eri osioita, jotka tukevat raskauden seurantaa ensikäynnistä lähtien ja toimivat työkaluna raskaanaolevan perheen ja terveydenhuollon ammattilaisten välillä.

 

Äitiyskortti

 • Sähköinen äitiyskortti on kätevä, turvallinen, monipuolinen ja hukkumaton
 • Korvaa perinteisen pahvisen äitiyskortin.

Esitieto- ja kyselylomakkeet

 • Esitietolomakkeiden avulla kartoitetaan raskauden kannalta merkityksellisiä perus- ja terveystietoja
 • Kyselylomakkeista löytyy esimerkiksi seuraavia kyselyitä: ravitsemus ja liikunta, mieliala, voimavaramittari, neuvokas perhe, synnytyspelko ja päihteet

Omat seurannat-osio

 • Osioon voit kirjata omia raskauden aikaisia seurantatietoja, esimerkiksi verensokeri, verenpaine, ruoka- ja liikuntapäiväkirja ja liikelaskenta.
 • Raskauspäiväkirja on sinun ja puolisosi omaksi muistoksi. Terveydenhuollon ammattihenkilö ei näe tätä osiota.

Viestipalvelu

 • Suojattu viestintä oman terveydenhoitajan kanssa

Tietopankki

 • Raskauden eteneminen viikko viikolta
 • Usein kysyttyä- osio
 • Hyödylliset linkit, esimerkiksi THL Sikiöseulontaopas

Keskustelufoorumi

 • Valtakunnallinen foorumi, jossa terveydenhuollon ammattilainen vastaa raskaanaolevien kysymyksiin

Miten saat palvelun käyttöösi?

 

Tehtyäsi positiivisen raskaustestin, ota yhteyttä äitiysneuvolaan. Terveydenhoitaja tekee teille iPana Äitiys- tunnukset, jotka sinun tulee vahvistaa. Ennen äitiysneuvolan ensikäyntiä suosittelemme, että tutustut iPana Äitiys- palveluun ja täytät sinne esitietoja ja kyselyitä, jotka helpottavat yksilöllisen tuen antamisen terveydenhoitajan vastaanotolla. Ensikäynti ajoittuu tavallisesti noin raskausviikoille 8-9.

 

Äidin ja syntyvän lapsen tiedot pysyvät turvallisesti tallessa sähköisellä äitiysneuvolakortilla.

 

Siirry iPana Äitiys -Digineuvolan verkkosivuille.

Sähköiset lomakkeet

Sähköisen lomakkeen voi täyttää ja lähettää turvallisesti eteenpäin. Lomakkeille tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Käytä mieluiten Edge- tai Chrome-nettiselainta.

Pirkanmaan hyvinvointialueen kunnissa, myös Virroilla ja Ruovedellä, on käytössä sähköinen hoitotarviketilauslomake. Löydät tietoa hoitotarvikepalvelusta sekä sähköisen tilauslomakkeen Pirkanmaan hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta https://pirha.fi/palvelut/terveyspalvelut/hoitotarvikkeet