Ikääntynyt mies ja hoitaja

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut

Palveluista perittävät asiakasmaksut määräytyvät sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain (734/1992) ja asetuksen (912/1992)  ja niihin myöhemmin tehtyjen muutosten perusteella. Nämä lait säätelevät maksujen määrää, mutta maksu saa olla enintään palvelun tuottamisesta aiheutuvien kustannusten suuruinen.

Terveydenhuollon asiakasmaksut maksetaan asiakkaan kotiin lähetettävällä laskulla. Halutessaan laskun voi saada suoraan omaan verkkopankkiin. Verkkolaskua varten asiakkaan pitää tehdä omassa verkkopankissaan sopimus e-laskujen vastaanotosta.  Jos saamastasi laskusta on jotakin kysyttävää, otathan ensisijaisesti yhteyttä laskussa näkyvään numeroon.

Keiturin Sotessa noudatamme 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialueen asiakasmaksuhinnastoa. Koska 1.1.2023 asiakasmaksujen laskuttaja on Pirkanmaan hyvinvointialue, muistathan tehdä verkkopankissa sopimuksen e-laskujen vastaanotosta Pirkanmaan hyvinvointialueelta.

Asiakas- ja potilasmaksuhinnastot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuhinnasto löytyy Pirkanmaan hyvinvointialueen www-sivuilta.

Terveydenhuollon maksukatto

Kunnallisen terveydenhuollon asiakasmaksuissa on kalenterivuosittainen maksukatto.  Maksukatto on nyt 692 euroa. Maksukattoon tehdään indeksitarkistus joka toinen vuosi. Lue lisää: Terveydenhuollon maksukatto

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa