Lääkärin stetoskooppi

Hoitotarvikepalvelu

 

Hoitotarvikepalvelu on uudistunut. Voit lukea tiedotteen tästä linkistä: Tiedote hoitotarvikepalvelun asiakkaille


Hoitotarvikepalvelu puh. 044 715 3289 tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10.00 - 15.30

HUOM! Kesäajan muutokset:

Keiturin Soten hoitotarvikepalvelun puhelinpäivystys on 15.7. - 4.8.2024 avoinna supistetusti keskiviikkoisin klo 10–14. 

Verkkotilauksia hoitotarvikkeista voit tehdä normaalisti osoitteessa www.pirha.fi/palvelut/terveyspalvelut/hoitotarvikkeet. Tena-inkontinenssitilaukset vain puhelimitse.

 

Terveydenhuoltolaki (1326/2010, 24 §) edellyttää hyvinvointialueen järjestämään asukkaidensa sairaanhoitoon kuuluvat hoitosuunnitelman mukaiset pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarvittavat hoitotarvikkeet. Kotihoidossa hoitotarvikkeita luovutetaan henkilöille, jotka sairastavat pitkäaikaista sairautta ja heidän hoitotarvikkeidensa tarpeen on todennut terveyskeskuksen tai sairaalan hoitava lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö.

Hoitotarvikepalvelun tavoitteet ovat:

 • Edistää asiakkaan omahoidon edellytyksiä ja asiakkaan sitoutumista hoitoon
 • Parantaa asiakkaan toiminta- ja työkykyä sekä elämänlaatua
 • Edistää ja tukea asiakkaan kotona selviytymistä
 • Ennaltaehkäistä asiakkaan laitoshoitoa ja näin vähentää hoidon kokonaiskustannuksia
 • Hoitotarvikejakelu toimii osana hoitoketjua. Tavoitteena on edesauttaa hoidon jatkuvuutta kehittämällä joustavaa yhteistyötä ja vuorovaikutusta erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon välillä.

Hoitotarvikkeiden saamisen edellytyksenä on pitkäaikainen sairaus. Hoitotarvikkeet ovat osa hoitopäätöstä, niiden tarve selvitetään hoitosuunnitelmassa ja jakelu perustuu aina lääkärin tai terveydenhuollon ammattihenkilön määrittelemään yksilölliseen, pitkäaikaiseen (yli kolme kuukautta) tarpeeseen.

Lääkkeet ja niihin rinnastettavissa olevat valmisteet eivät kuulu jakelun piiriin. Tarvikkeita jaetaan ainoastaan kotona asuville henkilöille. Kotona asumiseen rinnastetaan tehostettu palveluasuminen. Tällöin hoitotarvikkeita jaetaan vain asiakkaan henkilökohtaiseen tarpeeseen, ei palvelutalon muuhun käyttöön. Diagnoosi tulee olla kirjattuna potilasasiakirjaan jakelusuunnitelmaa tehdessä.

Tarvikkeet ja välineet luovutetaan maksutta, eikä niistä peritä mitään omavastuuosuuksia, toimitusmaksuja eikä muutakaan maksua.

Hoitotarvikepalveluun tarvitaan aina lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattihenkilön lähete paperisena. Lääkäri kirjaa hoitotarvikejakelun perustana olevan sairauden diagnoosin. Jakelu perustuu asiakkaalle laadittuun hoitosuunnitelmaan.

Jaettaviin tarvikkeisiin kuuluu mm.

 • Avannetarvikkeet
 • Vaikeaan uloste ja virtsainkontinenssiin liittyvät hoitotarvikkeet ( vaipat)
 • Virtsakatetrit ja virtsankeräyspussit
 • Gastronomia välineet
 • Dialyysi tarvikkeet
 • Tracheostomia välineet
 • Haavanhoitotarvikkeet

Maksutta jaettaviin tarvikkeisiin EI kuulu: Ruokaliinat, Kertakäyttökäsineet, Nenäliinat, Laastarit, Tippasuojat ja pikkuvaipat, Pesuemulsiot, Käsidesinfektioaineet, Pesuaineet.

Diabetestarvikkeet

Diabeteshoitotarvikkeet tilataan pääsääntöisesti osoitteesta www.pirha.fi/hoitotarvikepalvelu. Tarvittaessa voit kysyä neuvoja myös Keiturin Soten diabeteshoitajilta tai hoitotarvikepalvelusta. Yhteystiedot löydät tästä linkistä.

 

Keiturin Sotessa jatketaan diabeteshoitotarvikejakelua vuoden 2023 loppuun asti. 1.1.2024 alkaen  diabetestarvikkeita saa ensisijaisesti sähköisellä hoitotarviketilauksella. Muutoin tarvikkeita saa vain ajanvarauksella Pirkanmaan hyvinvointialueen päätöksen mukaisesti. Hoitotarvikejakelukäyntiin ja muille diabeteshoitajan ajoille voi varata ajan sähköisesti osoitteesta virrat.terveytesi.fi.

 

Kuulokojeyhdyshenkilön vastaanotto

Noudatamme Virrat-Ruovesi -alueella Pirkanmaan hyvinvointialueen ohjeita. Lapsiasiakkaat eli alle 17-vuotiaat saavat kuulolaitteen paristot veloituksetta, mutta aikuisikäiset asiakkaat kustantavat. 

 

Virrat: Keskiviikkoisin klo 13-15 Virtain terveyskeskuksen kellarikerros, jalkaterapeutin huone, Sairaanlantie 1.
Ruovesi: Tiistaisin klo 9-11 Ruoveden terveyskeskuksen toinen kerros, fysioterapian tila,  Ruovedentie 56. 

 

Kuulokojeyhdyshenkilön vastaanotto on suljettuna Ruovedellä 17.6.–12.7.2024. Ko. aikana ruovesiläiset voivat asioida Virroilla. 

 

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa