12-15-vuotiaiden lasten ja nuorten koronarokotukset käynnistyvät

Hallituksen päätöksen mukaisesti Suomessa voidaan aloittaa myös riskiryhmään kuulumattomien 12–15-vuotiaiden lasten ja nuorten koronarokotukset.


Rokotusten käynnistyminen Virrat-Ruovesi-yhteistoiminta-alueella

Virrat-Ruovesi -yhteistoiminta-alueella 12–15-vuotiaiden koronarokotukset toteutetaan pääasiallisesti kouluilla kouluterveydenhoitajien toimesta. Halutessaan rokotuksen voi varata myös rokotusajanvarauksen kautta. Rokotustoiminta yhtenäiskouluilla (Virrat ja Ruovesi) aloitetaan 16.8.2021 luokittain ja ne pyritään toteuttamaan mahdollisimman nopealla aikataululla. Koska yksittäisiä rokoteannoksia ei voida siirrellä, tulevat sivukoulujen 12-vuotta täyttäneet oppilaat rokotettavaksi yhtenäiskouluille tai rokotusajanvarauksen kautta terveyskeskukseen.

Rokotusajanvaraus 044 0321 043, ma–to klo 8.30–11.30 ja klo 12–15 sekä pe klo 8.30–11.30


Ruovedellä rokotukseen myös ajanvarauksella jo viikolla 32

Koska Ruovedellä on tällä hetkellä vapaita rokotusaikoja, 12–15-vuotiaat muutkin kuin riskiryhmään kuuluvat lapset ja nuoret voivat varata rokotusajan puhelimitse numerosta 044 0321 043.


Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton

Rokotus on vapaaehtoinen 12–15-vuotiaille nuorille. Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Lapsen itsemääräämisoikeudelle ei ole laissa ikärajaa, vaan asia arvioidaan tapauskohtaisesti.

Jos nuori ei halua tai hän ei kykene itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Suostumuslomakkeen voit tulostaa alla olevasta linkistä. Lomake tulee olla nuoren mukana rokotuksessa.

Huoltajan suostumus nuoren koronarokotukselle (pdf)  

Mikäli rokotettava henkilö on voimakkaasti allerginen jollekin lääkeaineelle tai on saanut voimakkaan allergisen reaktion aikaisemmin rokotteesta, tulee tämä kertoa jo aikaa varattaessa.

Rokotteena annetaan Pfizer-rokotetta.


Lisätietoa rokotuksista

Lisätietoa 12–15-vuotiaiden rokotuksista löydät THL:n www-sivuilta