Chat-muutokset ja Pirkanmaan hyvinvointialueen digiklinikka

Keiturin Soten kaikki omat chat-palvelut sulkeutuvat 30.4.2024 jälkeen. Terveysaseman chatin tulee korvaamaan Pirkanmaan hyvinvointialueen digiklinikka, joka aloittaa toimintansa 2.5.2024.

 

Digiklinikka palvelee kaikkia pirkanmaalaisia ja se on helppo tapa olla yhteydessä terveydenhuoltoon. Digiklinikalla voidaan hoitaa esimerkiksi flunssa-, allergia- ja iho-oireita. Digiklinikan asiakasmaksut ovat samat kuin sosiaali- ja terveysasemilla.

 

Digiklinikka on avoinna joka päivä kello 8–22. Digiklinikka toimii verkkoselaimen kautta tietokoneella ja OmaPirha Digiklinikka -sovelluksessa, jonka voi ladata älypuhelimeen tai tablettiin. Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

 

Digiklinikalla asiakas vastaa ensin esitietokyselyyn, jonka jälkeen ohjautuu chattiin. Chatissa ammattilaiset pyrkivät vastaamaan 10 minuutin kuluessa, mutta ruuhkaisina aikoina vastausaika voi olla pidempi. Chatissa annetut hoito-ohjeet tallentuvat keskusteluun. Keskustelu on mahdollista muuttaa myös videoyhteydeksi. Jos asia ei ratkea digiklinikalla, oman sosiaali- ja terveysaseman ammattilaiset jatkavat hoitoa.

 

Täältä löydät lisätietoa Pirkanmaan hyvinvointialueen digiklinikasta: pirha.fi/digiklinikka.

 

Virtain ja Ruoveden asukkaat pystyvät hyödyntämään myös useita Pirkanmaan hyvinvointialueen chat-palveluita, joihin voi tutustua osoitteessa pirha.fi/pirha-chat.