Keiturin Sote vastaa hoitajapulaan vietnamilaisilla hoitajilla

Keiturin Sote on päättänyt palkata 20 koulutettua hoitajaa Vietnamista. Yhteistyökumppaneina rekrytointiprosessissa toimivat GreenFiVi ltd. ja hoitajien koulutuksesta vastaava Sedu Education Oy.

Virtain ja Ruoveden alueella on akuutti hoitajapula. Hoitajien saatavuus on heikentynyt vuosittain. Valmistuvat hoitajat hakeutuvat pääasiassa suurempiin keskuksiin eikä heitä valmistu riittävästi. Hoitajia tarvitaan kotihoitoon, palveluasumiseen ja osastoille. Rekrytointia on tehostettu kaikin tavoin. Vietnamista saamme rekrytoitua nopealla aikataululla lisää hoitajia. Tavoitteena on pitkäaikainen ratkaisu. Kokemus on, että Euroopasta tehty rekrytointi ei ole pitkäaikainen.

Yhteisteistyökumppanina rekrytoinnissa toimivan GreenFivin toimitusjohtajan Antti Rantakokon mukaan tämä on päänavaus vietnamilaisten hoitajien rekrytoinnissa Suomeen.

Hoitoalan koulutuksen saaneet vietnamilaiset hoitajat aloittavat työnsä hoitotyön avustavissa tehtävissä ja suorittavat lähihoitajan tutkinnon oppisopimuskoulutuksena. Sedu Education Oy:n toimitusjohtajan Joona Aron mukaan ennen Suomeen saapumista hoitajat saavat A2.2 tasoisen suomen kielen koulutuksen sekä perehdytyksen suomalaiseen sosiaali-ja terveysalaan. Koulutus alkaa Vietnamissa jo ennen joulua ja hoitajat saapuvat Suomeen heinäkuussa ensi vuonna ja aloittavat työnsä elokuun alussa.

 

Lisätietoja:
- Kari Nuuttila, kari.nuuttila@keiturinsote.fi, puh 044 715 1200
- Antti Rantakokko, antti.rantakokko@live.com, puh 040 066 6568
- Joona Aro, joona.aro@sedu.fi, puh 040 868 2076