Keiturin Soteen Vietnamista tulevat hoitajat valittu

Keiturin Soteen Vietnamista tulevien hoitajien rekrytointi etenee suunnitelman mukaisesti. Viime viikolla Vietnamin Ho Chi Minhissä järjestettiin hoitajien soveltuvuustestit ja haastattelut. Niiden perusteella Keiturin Sote valitsi 22 hoitajaa, joiden on määrä saapua heinäkuussa 2023 Suomeen ja aloittaa työnsä Keiturin Soten palveluksessa elokuun alussa.

 

GreenFiVi Ltd vastaa Keiturin Soten hoitajahankinnasta Vietnamista. GreenFiVin yhteistyökumppanina toimii Sedu Education LTD, joka vastaa hoitajien koulutuksesta Vietnamissa ennen Suomeen muuttoa. ”Hoitajien valintaprosessi sujui Vietnamissa mallikkaasti. Valituilla hoitajilla on Vietnamissa hankittu alan koulutus ja työkokemus. Usean päivän soveltuvuustestien tulokset vakuuttivat meidät siitä, että kyse on laadukkaasta ryhmästä”, sanoo Jorma Vierula GreenFiVi:stä.

 

”Koulutus toteutetaan lähiopetuksena Vietnamissa ja verkon yli. Sedu Education vastaa hoitajien kielitaidon saattamisesta vaaditulle A2.2 tasolle. Koulutuksen aikana perehdytetään suomalaisen sosiaali- ja terveysalan käytänteitä ja malleja sekä kerrotaan suomalaisesta kulttuurista. Valitut hoitajat osoittivat erinomaista asennetta ja motivaatiota soveltuvuuden arvioinnissa. Heillä oli vaadittu ammatillinen tausta ja kyky oppia suomen kieli. Olemme erittäin innoissamme ja uskomme rekrytoinnin olevan menestys”, toteaa Sedu Education Oy:n toimitusjohtaja Joona Aro.

 

Keiturin Sote Oy teki valinnat ja hoitajat saapuvat heinäkuussa Suomeen. He aloittavat elokuussa hoiva-avustajan tehtävissä. ”Hoitajien työpaikat ovat Virroilla ja Ruovedellä ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksiköissä ja terveyskeskuksen vuodeosastoilla. Samaan aikaan he aloittavat lähihoitajan oppisopimuskoulutuksen. Suomen kielen opiskelua on tarkoitus myös jatkaa. Vuoden 2023 alussa on hoidettava monia käytännön asioita ja järjestettävä mm. asuminen. Saamme erinomaisia hoitajia vahvistamaan palvelujamme”, kertoo Keiturin Sote Oy:n toimitusjohtaja Kari Nuuttila.

 

Lisätietoja

Jorma Vierula                              Kari Nuuttila                                 Joona Aro
Hallituksen puheenjohtaja    Toimitusjohtaja                          Toimitusjohtaja
GreenFiVi Ltd                               Keiturin Sote Oy                         Sedu Education LTD
040-7529331                                 044-7151200                                 040-8682076