Koronarokotukset Virrat-Ruovesi -yhteistoiminta-alueella

Viime viikkoina Pirkanmaan rokotustahti on kauttaaltaan hidastunut, koska rokote-erät ovat olleet pieniä. Myös tulevat viikot ovat edelleen niukkaa aikaa ja rokotukset etenevät Pirkanmaalle saapuvien rajoitettujen rokote-erien tahdissa. PSHP jakaa saapuvat rokotteet kaikkien Pirkanmaan kuntien kesken.

Virrat-Ruovesi yhteistoiminta-alueella on tähän mennessä ehditty antamaan ensimmäisen vaiheen rokote koronapotilaita hoitaville terveydenhuollon henkilöstölle sekä ympärivuorokautisen hoivan henkilöstölle ja asukkaille. Tämän lisäksi on aloitettu 80 vuotta täyttäneiden henkilöiden ensimmäisen vaiheen rokotukset. 80 vuotta täyttäneistä on Virroilla rokotettu 30 % ja Ruovedellä 40 %.

80 vuotta täyttäneet

Tämän hetken tiedon mukaan saamme viikolle 8 ja 9 pienen erän rokotteita, joita tullaan antamaan 80 vuotta täyttäneille. Ajanvaraukset näihin rokotuksiin tapahtuu siten, että Keiturin Sotesta otetaan yhteyttä puhelimella ja sovitaan rokotuspäivä. Kaikki 80 vuotta täyttäneet eivät vielä tämän erän kautta saa rokotetta. Seuraavien aikojen antamista ja rokottamista jatketaan heti, kun saamme PSHP:sta varmuuden seuraavan rokote erän saapumisesta.

70 - 74 vuotiaat sekä 75 - 79 vuotiaat

Tavoitteena on, että rokottamiset aloitetaan heti kun 80 vuotta täyttäneiden rokotukset on saatu tehtyä. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole tarkka tietoa koska tämä hetki koittaa.

Alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotukset

Astra Zenecan rokotteet kohdennetaan alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokotuksiin, koska kyseisen rokotteen suojatehosta ei ole vielä riittävästi tutkimusnäyttöä tätä iäkkäämmillä. Astra Zenecan rokotetta ei siis ainakaan toistaiseksi voida käyttää iäkkäämpien ikäryhmien rokotuksiin. Alle 70-vuotiaiden riskiryhmien rokotuksissa noudatetaan THL:n tekemää vaikealle Covid-19 -sairaudelle altistavien perussairauksien priorisointilistaa. Lista on luettavissa THL:n sivuilla. Riskiryhmien osalta pyritään  etenemään vanhemmista ikäryhmistä nuorempia kohti. Alle 16-vuotiaita ei rokoteta toistaiseksi.

Alkuun Astra Zenecan rokote-erät ovat pieniä, mutta kaikki kunnat huomioidaan mahdollisimman pian. Ensimmäinen rokote-erä suunnattiin Tampereelle, koska pientä erää oli vaikea jakaa kaikkien Pirkanmaan kuntien kesken. Keiturin Sote Oy tulee tiedottamaan heti kun alle 70 vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset voidaan aloittaa yhteistoiminta-alueella.

Muu väestö

Tavoitteena on, että rokottamiset aloitetaan heti kun ikääntyneiden henkilöiden ja riskiryhmäläisten rokotukset on saatu tehtyä. Valitettavasti tällä hetkellä ei ole tarkka tietoa koska tämä hetki koittaa.