Mielenterveyshoitajan vastaanotto poliklinikoilla

Virtain ja Ruoveden poliklinikoilla on mahdollista päästä mielenterveyshoitajan vastaanotolle. Vastaanotolle voi tulla, jos tarvitset jonkun jonka kanssa puhua tai jos olet huolissasi omasta tai jonkun toisen henkilön henkisestä hyvinvoinnista. Myös erilaisissa kriisitilanteissa voi varata mielenterveyshoitajan vastaanottokäynnin. Hoitoon hakeutuminen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa nopeuttaa tilanteen parantumista.

 

Poliklinikalla mielenterveyshoitaja hoitaa lievistä mielenterveyshäiriöistä kärsiviä potilaita. Vastaanotolle voi varata ajan esimerkiksi seuraavista syistä:

  • mieliala- ja uniongelmat (mm. ahdistus ja masennus)
  • elämäntilannekriisit (kuten omaisen kuolema, oma tai läheisen vakava sairaus, avioero, työttömyys)
  • potilaan tai omaisen huoli liiallisesta päihteiden käytöstä
  • mielenterveysongelmiin liittyvä konsultointi (ohjaus ja neuvonta)
     

Vastaanotolle pääsee sairaanhoitajan tekemän hoidontarpeen arvion perusteella ja myös terveyskeskuslääkärit voivat ohjata vastaanotolle. Aika varataan muun ajanvarauksen tavoin soittamalla kiireettömän hoidon ajanvarausnumeroon:

  • VIRRAT ma-pe klo 8-15 p. 03 485 3200
  • RUOVESI ma-pe klo 8-15 p. 03 486 1200
     

Mielenterveyshoitajan vastaanotto poliklinikoilla toimii Ruoveden poliklinikalla maanantaisin klo 8-16 ja Virtain poliklinikalla torstain klo 8-16. Hoitokäynnit kattavat 1-3 käyntiä ja ne ovat 45 minuutin pituisia yksilökeskustelukäyntejä. Tarvittaessa mielenterveyshoitaja voi ohjata potilaan eteenpäin jatkohoitoon.

 

Mielenterveyshoitajan vastaanotto on yli 18-vuotiaille tarkoitettua maksutonta palvelua.