Muutos koronarokoteannosten antamisesta

THL on 3.2.2021 ohjeistanut kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän suosituksesta, että vallitsevassa epidemiatilanteessa kaikkien koronarokotteiden annosväliä on suositeltavaa pidentää 12 viikkoon.

Annosvälin pidennys ei THL:n mukaan heikennä rokotteen tehoa. THL:n ylilääkärin mukaan rokotettu saa yleensä paremman suojan, kun annosväliä pidennetään.
Muutoksen ansiosta yhä useammat suurimmassa riskissä olevat kansalaiset voivat saada ensimmäisen rokotteen nopeammin kuin alkuperäisessä aikataulussa.

THL:n suosituksen mukaisesti Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueen kunnat, työterveyshuollot ja yksityiset toimijat siirtävät jo annetut toisen
rokotuskerran ajat siten, että rokoteannosten väliksi tulee 12 viikkoa. Kahdentoista viikon muutos tulee voimaan keskiviikosta 10.2.2021 alkaen.

Tämä hetken tiedon mukaan muutos tarkoittaa seuraavaa:

  • 10.2.2021 alkaen toisen rokoteannosten väliksi tulee 12 viikkoa. Annosvälin muutos koskee myös niitä, joille on annettu jo toinen rokotusaika ennen 10.2.2021. Keiturin Sotesta ollaan yhteydessä ensi viikosta lähtien toisen rokoteannoksen ajankohdan sopimiseksi. Rokotusaikojen muutos koskee myös ympärivuorokautisen hoivan yksiköiden asukkaita sekä henkilökuntaa.
  • Uusia ensimmäisen vaiheen rokoteaikoja anneta heti kun PSHP:lta tulee lupa aikojen antamiseen. Tällä hetkellä uusia aikoja ei anneta.

Ks. Tiedote pdf-muodossa