Terapianavigaattorin käyttö aloitetaan Virroilla ja Ruovedellä

Pirkanmaan hyvinvointialueella on otettu käyttöön digitaalinen palvelu, Terapianavigaattori. Nyt kyseistä palvelua voivat käyttää myös Virtain ja Ruoveden kuntalaiset.  Terapianavigaattori on suunnattu henkilöille, joilla ilmenee mielenterveyspulmia.

 

Terapianavigaattorissa kartoitetaan anonyymisti henkilön elämäntilannetta sekä ongelmia tai vaikeuksia, joita hän on kokenut. Näitä tietoja kootaan, jotta henkilö voidaan ohjata sopivimman avun/tuen pariin.

 

Terapianavigaattorikysely ja selkeät toimintaohjeet löytyvät osoitteesta https://www.terapianavigaattori.fi/.

 

Terapianavigaattorin voit täyttää itsenäisesti. Kyselyn täytettyäasi saat yhteenvedon tilanteestasi ja tunnistekoodin, jonka toimitat Keiturin Soten sähköisen ajanvarauksen lisätiedoissa mielenterveys- ja päihdepalveluihin. Koodin avulla pääset yhdessä ammattilaisen kanssa käymään läpi Terapianavigaattorin yhteenvedon ja suunnittelemaan tilanteeseesi sopivaa apua.


Toimi näin:

1.       Varaa aikaa Terapianavigaattorin täyttämiseen 20–30 minuuttia.
2.       Ota talteen henkilökohtainen koodi, jonka saat täytettyäsi Terapianavigaattorin loppuun.
3.       Varaa aika mielenterveys- ja päihdepalveluihin sähköisen ajanvarauksen kautta osoitteessa virrat.terveytesi.fi. Laita tunnistekoodi ajanvarauksen lisätietoihin.

 

Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai olet epävarma turvallisuudestasi, kerro asiasta läheiselle ja hakeudu suoraan terveydenhuollon ammattilaisen arvioon terveysasemalle, työterveyteen tai opiskeluterveydenhuoltoon. Jos olet tilanteessa, jossa tarvitset välitöntä apua, soita tai pyydä läheistäsi soittamaan numeroon 112.


Lue lisää Pirhan www-sivuilta.