Asiakasmaksut 1.1.2023 alkaen

Pirkanmaan hyvinvointialue perii 1.1.2023 alkaen myös Virrat-Ruovesi -alueen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut aluevaltuustossa hyväksytyn asiakasmaksuhinnaston mukaan.

 

Maksu käyttämättä jätetystä palvelusta

Hintamuutosten lisäksi on tullut laajennus käyttämättä jätettyjen palveluiden maksuihin (varattua aikaa ei ole käytetty eikä peruutusta ole tehty). Maksu peritään myös maksuttomista palveluista, (esim. sairaanhoitajan tai terveydenhoitaja vastaanotto), joten muistathan perua ajan, jos et pääse vastaanotolle! Käyttämättä jätetyn palvelun maksua ei kuitenkaan peritä alle 18-vuotiailta eikä mielenterveys- ja päihdepalveluista.

 

Maksu käyttämättä jätetystä palvelusta on 51,50 €/kerta.

Maksujen oikaisuvaatimuksessa noudatetaan Pirkanmaan hyvinvointialueen ohjeistusta. Oikaisuvaatimusohjeet lähetetään laskujen liitteenä.

 

Laskutuskäytännöt

Asiakasmaksujen laskutuskäytännöt hoidetaan edelleen Virroilta ja Ruovedeltä. Laskutus on viivästynyt ohjelmistojen yhteensovittamisen haasteiden vuoksi.

Koska 1.1.2023 asiakasmaksujen laskuttaja on Pirkanmaan hyvinvointialue, muistathan tehdä verkkopankissa sopimuksen e-laskujen vastaanotosta Pirkanmaan hyvinvointialueelta.


Lisätietoa asiakasmaksuista osoitteesta www.pirha.fi

Katso myös Keiturin Sote tiedottaa 27.1.2023