Varotoimenpide koskien lääkemääräyksiä, jotka on tehty Lifecare-potilastietojärjestelmässä


Virrat-Ruovesi yhteistoiminta-alueella on käytössä Lifecare-potilastietojärjestelmä. Järjestelmän toimittaja Tieto Oyj on tiedottanut ohjelmassa havaitusta lääkityksiä koskevasta virheestä. Virhe on tuottanut lääkemääräyksiä, joissa potilaalle määrätty lääke on vaihtunut toiseen. Jotkut potilaat ovat saaneet tiedon reseptin uusimisesta lääkkeeseen, joka ei ole heillä käytössä. Tämän vuoksi myös Virrat-Ruovesi alueella tehostetaan E-reseptien tarkastusta.
 
Hoitohenkilöstöä ohjeistetaan tulostamaan aina asiakkaalle E-reseptin tulostettava osa ja varmistamaan, että tuloste vastaa sitä mitä oli tarkoituskin. Varotoimista huolimatta pyydämme aina tarkistamaan reseptit.
 
Apteekit ovat tietoisia asiasta ja kiinnittävät erityistä huomiota potilaiden lääkityksiin ja tarkastavat lääkemääräykset huolella.

Jos asiakkaan lääkkeissä havaitaan virhe, ota yhteyttä omalle terveysasemalle tai lääkkeen määränneelle sairaalan poliklinikalle tai osastolle:

Virtain terveyskeskus puh. 03 485 3200
Ruoveden terveyskeskus 03 486 1200
Virrat-Ruovesi -yhteistoiminta-alueen kiirevastaanotto puh. 03 485 3600
Kiireellisissä tapauksissa TAYS Acuta puh. 03 311 66411

Ongelmia ratkotaan parhaillaan järjestelmän toimittaneen Tieto Oyj:n kanssa. Tiedotamme uudelleen, kun ongelmasta saadaan lisäselvyyttä. Kaikkia mahdollisia osapuolia on informoitu.
 
Lisätietoja: Keiturin Sote Oy, Toimitusjohtaja Pirkko Mäenpää puh. 044 715 1200.

Katso myös Ylen uutinen ko. aiheesta