Värikkäitä palapelin paloja

Apua neuropsykiatrisiin (nepsy) häiriöihin Virroilla ja Ruovedellä 

Virroilla ja Ruovedellä on tarjolla apua neuropsykiatrisiin häiriöihin. Tukea on saatavissa sekä neuropsykiatrisesta häiriöstä kärsivälle että hänen perheelleen.

Neuropsykiatriset häiriöt eli lyhyemmin nepsy-häiriöt ovat ihmisen kehityksellisiä häiriöitä, jotka liittyvät aivojen rakenteeseen tai toimintaan. Nepsy-häiriöihin kuuluvat esimerkiksi ADHD, ADD, autismikirjon häiriö, kehityksellinen kielihäiriö ja Touretten syndrooma. Diagnoosin voi asettaa vain lääkäri, joten jos sinulla herää epäilys häiriöstä, kannattaa ottaa ensimmäisenä yhteyttä terveydenhuoltoon.

Nepsy-häiriöt vaikuttavat paitsi diagnoosin saaneen myös hänen läheistensä elämään. Apua onkin tarjolla tarvittaessa koko perheelle.

Diagnoosin saanut lapsi tai nuori voi saada apua esimerkiksi toimintaterapiasta. Toimintaterapian avulla harjoitellaan ja kehitetään motorisia, kognitiivisia ja psykososiaalisia valmiuksia ja taitoja sekä tuetaan lapsen itsesäätelyn ja toiminnanohjailun valmiuksien kehittymistä. Toimintaterapia voi toteutua asiakkaan kotiympäristössä, päivähoidossa tai koulussa tai terveyskeskuksessa. Asiakas ohjautuu toimintaterapiaan neuvolan, lääkärin tai muun erityistyöntekijän lähetteellä tai suoraan itse yhteyttä ottaen.

Anna palautetta sivustosta Palaa sähköisen perhekeskuksen etusivulle

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

Yhteystiedot

 

Toimintaterapia Virrat/Ruovesi

044 715 1125

Sairaalantie 1, 34800 VIRRAT

Apua neuropsykiatrisiin häiriöihin on tarjolla sekä diagnoosin saaneelle että koko perheelle Virroilla ja Ruovedellä.