Lapsi pitää vanhempiaan kädestä

Tukea vanhemmille

Elämä muuttuu merkittävällä tavalla, kun tulemme vanhemmiksi. Perheeseen syntyvä lapsi tuo iloa, mutta myös paljon vastuuta ja velvollisuuksia.

 

Vanhemmuus on lapsen perustarpeista (ravinto, lepo, liikunta, sosiaaliset suhteet) huolehtimista sekä turvan ja rakkauden tarjoamista.

 

Hyvä vanhempi voi olla monin eri tavoin ja jokainen perhe on erilainen – lasten kasvattamiseen ei ole yhtä ja oikeaa tapaa.

 

On tärkeää, että vanhempi pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan ja jaksamisestaan. Vanhemmaksi kasvamiseen kuuluu, että joskus tarvitsee apua ja neuvoja. Kenenkään ei tarvitse selvitä vanhemmuudesta yksin.

 

Silloin kun tuntuu, että oma jaksaminen on koetuksella tai kaipaat keskustelutukea vanhemmuuden kysymyksissä, voi tähän saada tukea ja apua. On rohkeaa pyytää apua.

 

Siniseen linkkipalkkiin on koottu ammattilaistahoja, joihin voit olla yhteydessä, kun koet tarvitsevasi tukea vanhemmuuteen. Tukea lasten ja nuorten vanhemmille tarjotaan sekä Virroilla että Ruovedellä.

 

Neuvola chat arkisin klo 10-12

 

Pirkanmaan hyvinvointialueen neuvola chat palvelee kaikkia Pirkanmaan hyvinvointialueen neuvola-asiakkaita odotus- ja vauva-ajan sekä lapsiperhearjen kysymyksissä. Chatissa voi keskustella neuvolan terveydenhoitajan kanssa. Löydät chatin täältä.

 

Anna palautetta sivustosta Palaa sähköisen perhekeskuksen etusivulle

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

Tarjoamme vanhemmille tukea Virroilla ja Ruovedellä. Sähköisestä perhekeskuksesta löydät lisätietoja.