Pehmonalle istuu penkillä

Lastenhoitoapua Virroilla ja Ruovedellä

Perheille on tarjolla lastenhoitoapua Virroilla ja Ruovedellä. Tilapäistä lastenhoitoapua tarjoavat sekä kunnat että esimerkiksi monet kolmannen sektorin toimijat.

Lapsiperheiden kotipalvelu

Lapsiperheiden kotipalvelu on palvelu, jonka tavoitteena on tukea lapsiperhettä arjessa selviytymisessä tarjoamalla käytännön apua perheen arkeen arkipäivisin. Lapsiperheiden kotipalvelulla tarkoitetaan muun muassa tuen antamista ja avustamista asumiseen, lasten hoitoon ja huolenpitoon, perheen toimintakyvyn ylläpitoon sekä asiointiin ja muihin jokapäiväiseen elämään kuuluviin tehtäviin ja toimintoihin.

Kotipalvelun myöntämiseen on laadittu tietyt kriteerit, ja lisäksi sosiaalityöntekijä voi käyttää harkintaansa palvelun myöntämiseksi muusta perustellusta syystä. Kotipalvelun tarve arvioidaan tapauskohtaisesti.

Lapsiperheiden kotipalvelu on maksuton palvelu. Voit hakea palvelua ottamalla yhteyttä lapsiperheiden kotipalvelutyöntekijään tai sosiaalityöntekijään, tai hakemiseen tarkoitetulla lomakkeella.

Kolmannen sektorin ja yritysten lastenhoitopalvelut

Monet kolmannen sektorin toimijat, kuten Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL), sekä yritykset tarjoavat maksua vastaan lastenhoitoapua perheille.

Esimerkiksi MLL:n lastenhoitoapu on tarkoitettu tilapäiseen ja lyhytaikaiseen lastenhoidon tarpeeseen muun muassa silloin, kun vakituinen hoitaja sairastuu tai kun vanhemmat ovat työmatkalla tai tarvitsevat hetken omaa aikaa.

Anna palautetta sivustosta Palaa sähköisen perhekeskuksen etusivulle

Suosittele meitä

Facebook Twitter 0Jaa

Yhteystiedot

 

Virrat


Kirsi Kalliomäki
vs. sosiaalityöntekijä
044 715 1243

 

Emmi Somppi
sosiaaliohjaaja
044 715 1247

puhelinaika ma–pe klo 13–13.30

 

Ruovesi

 

Teemu Hakanen
sosiaalityöntekijä
050 404 3899

 

Suvi Kolkkinen
sosiaaliohjaaja
044 715 3861

puhelinaika klo 13–13.30

 

Lapsiperheiden kotipalvelu

 

Saara Ylitalo
lapsiperheiden kotipalvelutyöntekijä
044 715 1273

Lomakkeet

Yhteydenotto sosiaalihuoltoon -lomake

 

Lastenhoitoapu auttaa, kun sairastut tai sinulla on tilapäistä menoa. Palvelua on tarjolla Virroilla ja Ruovedellä.